Home
Читалище Братство 1869 - Кюстендил
Музикален четвъртък
Wednesday, 28 July 2021 16:24
There are no translations available.

На 29.07.2021 г. от 18:30 ч. в парка пред читалище „Братство 1869”, гр. Кюстендил ще се проведе петия от поредицата концерти, част от лятната културно-развлекателна програма на читалище „Братство” - „Музикален четвъртък”.  В него ще вземат участие възпитаниците от класовете по поп пеене и пиано към детската музикална школа на читалището с ръководител Жана Райнова и възпитаниците от Клуб по спортни танци „Пауталия” с ръководител Петя Димитрова.

Read more...
 
Концерт на Детската музикална школа към читалище „Братство 1869” и танцьорите от „R CLUB – Kyustendil”
Tuesday, 20 July 2021 12:12
There are no translations available.

На 21 юли 2021 г. от 18:30 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт на възпитаниците на Детската музикална школа към читалището. На сцената ще се изявят  ученици от класовете по пиано с преподавател Красимира Матуска, цигулка с преподавател Роза Мирчева, кларинет с преподавател Костадин Нейков, акордеон с преподавател Любомир Борисов и китара с преподавател Евгени Арсов. Освен музикалните дарования от школата на сцената ще се изявят и младите танцьори от R CLUB – KYUSTENDIL  с ръководител Рени Цветкова.

Read more...
 
Музикален четвъртък с Фолк-арт формация
Wednesday, 14 July 2021 13:33
There are no translations available.

На 15 юли 2021 г. от 18:30 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт на Фолк-Арт Формация с ръководител Адела Харалампиева.
Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на читалище „Братство” - „Музикален четвъртък”, чиято цел е обогатяване на културния живот и създаване на условия за културни развлечения на гражданите и гостите на гр. Кюстендил в почивните летни месеци, което ще доведе до утвърждаването на града ни като водещ културен и туристически център в страната.

Read more...
 
Музикални четвъртъци с читалище „Братство 1869”
Wednesday, 07 July 2021 16:12
There are no translations available.

На 8 юли 2021 г. от 19:30 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт на Квартет „Хармониум” с диригент Росица Иванова. Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на читалище „Братство” - „Музикален четвъртък”, чиято цел е обогатяване на културния живот и създаване на условия за културни развлечения на гражданите и гостите на гр. Кюстендил в почивните летни месеци, което ще доведе до утвърждаването на града ни като водещ културен и туристически център в страната.

Read more...
 
Приключиха дейностите по проект за благоустрояване на градската среда в гр. Кюстендил
Thursday, 01 July 2021 00:00
There are no translations available.

В края на м. юни 2021 г. приключиха дейностите по проект “Естетизация и модернизация на зелен кът на ул. „Иларион Макариополски“ 21, гр. Кюстендил – етап 2“.
Проектът бе разработен по Приоритетна област "Благоустрояване и озеленяване в община Кюстендил”, с финансовата подкрепа на община Кюстендил.

Read more...
 
Музикални четвъртъци с читалище „Братство 1869”
Monday, 14 June 2021 08:48
There are no translations available.

От 1 юли 2021 г. читалище „Братство 1869” стартира нов проект „Музикален четвъртък”, свързан с лятната културна програма на читалището. Наред с останалите събития всеки четвъртък от 18:30 ч. в градския парк пред читалището ще се представя музикална програма, участие в която ще вземат ВФ „Неразделни”, квартет „Хармониум”,  Фолк-Арт формация, ФФ „Струмски полъх”, ТФ „Нова генерация”, Туристически хор „Осоговско ехо”, ВФ „Еделвайс” и МК „Пей сърце”, възпитаниците на ДМШ и др. Гост изпълнители Десислава и Валери Димчеви, Вечер на българската естрада с участието на оркестри от гр. Кюстендил и др.

Read more...
 

За кандидат-студенти

Намерете ни във

Gallery

Конкурс "Биньо Иванов"

ПОИСКАХ
There are no translations available.

Поисках да забравя как пищеше
щурчето в подранилата си зима.
Листата шумоляха, че сме грешни
и скърцаше вратата чуждо име.

Поисках да подпирам паметта си
с дъха на дъждове и на коприва.
С молитви дълги и възторзи къси,
след сянката, която си отива.

Поисках вино, да прелея живо
във вените - от кървава лозница.
И с житото от бащината нива
да меся хляб за болните си птици.

Поисках времето със знак обратен
в молитвата на стих, в дъга чуплива.
И любовта, щом Господ я изпрати,
прегърнах. За да я опазя жива.


Ваня Велева
Поощрителна награда